Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτιο Ναπολιτάνο ακούγεται να κατηγορεί σε τηλεφωνική του συνομιλία με βουλευτή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μεταδόθηκε από το ιδιωτικό κανάλι La 7.

Ο Μπερλουσκόνι στρέφεται κατά του Ναπολιτάνο για αθέμιτη ανάμειξη στην διαδικασία που οδήγησε στην οριστική καταδίκη του από τον ‘Αρειο Πάγο, σχετικά με την αγοραπωλησία του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι.

«Μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε για να του ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση, πριν την δημοσιοποίησή της. Μου ανέφεραν, επίσης, ότι ζήτησε από τους δικαστές να παρατείνουν τη συνεδρίασή τους», ακούγεται να λέει ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του συνομιλία, ενώ βρίσκεται σε τηλεοπτικό στούντιο της τηλεόρασης της La 7.

Η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας αντικρούει τις κατηγορίες αυτές ως «παραληρηματικές», ενώ το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Οι ιταλοί σχολιαστές τονίζουν ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρχηγό της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεχίζουν να εκτραχύνονται. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα εμφανές, σε περίπτωση κυβερνητικής κρίσης, με νέες, απευθείας διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.