Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και οι ανταποκρίσεις στο Βρετανικό τύπο για το θέμα της Χρυσής Αυγής. Από το απόγευμα μεταδίδεται η είδηση της σύλληψης του βουλευτή του κόμματος και «νούμερο δύο στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής», όπως τονίζουν τα περισσότερα βρετανικά Μέσα, Χρήστου Παππά.

BBC

Το BBC επισημαίνει ότι ο Χρήστος Παππάς είναι ο έκτος βουλευτής από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη αφού παραδόθηκε στην αστυνομία. Χθες, τονίζει, το βρετανικό δίκτυο, έγινε η σύλληψη των άλλων πέντε. Συνολικά μέχρι στιγμής κρατούνται 22 άτομα ενώ νωρίτερα σήμερα αποδόθηκαν κατηγορίες στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο σπίτι του βρέθηκαν τρία πιστόλια, πυρομαχικά και εκατοντάδες ευρώ, τονίζει το Βρετανικό κανάλι στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο τις δηλώσεις της Ελληνικής αστυνομίας. .

Ο ανταποκριτής του BBC, Μάρκ Λόουεν, επισημαίνει παράλληλα ότι οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν αν οι κατηγορούμενοι θα προφυλακιστούν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Bloomberg

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg το οποίο λέει μεταξύ άλλων ότι το ένταλμα σύλληψης του Χρήστου Παππά εκκρεμούσε από χθες. ‘Όπως επισημαίνει το Bloomberg και στους έξι συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της ελληνικής αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Bloomberg όσο και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν την γρήγορη αντίδραση των ελληνικών αρχών μετά την δολοφονία του Παύλου η οποία οδήγησε στην σύλληψη υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως λένε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τονίζουν πως η όποια δικαστική απόφαση θα κρίνει και το μέλλον της Χρυσής Αυγής.

Times

Η εφημερίδα Times με την σειρά της λέει πως «ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία καθώς η άνευ προηγούμενου καταστολή του νέο-φασιστικού κόμματος συνεχίζεται.»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι κατά την προσέλευση του στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας χαιρέτησε ναζιστικά και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ». Τονίζει επίσης ότι ο Χρήστος Παππάς ο έκτος βουλευτής που συλλαμβάνεται ενώ επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή θεωρείται «η πιο βίαιη πολιτική δύναμη της Ευρώπης.»

Τέλος υποστηρίζει πως οι συλλήψεις αυτές έχουν «γοητεύσει» του Έλληνες καθώς είναι η πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατία το 1974 που συλλαμβάνονται ένας αρχηγός κόμματος και μέλη του κοινοβουλίου.