Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος τόνισε την ιστορική σημασία αυτής της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, «ο πρόεδρος Αναστασιάδης σκιαγράφησε με πολύ ακρίβεια την κατάσταση στην Κύπρο από την οποία διαφαίνεται, αφενός μεν η τεράστια δύναμη του κυπριακού λαού ο οποίος έχει συνηθίσει να περνά από δυσκολίες, η αξιοπρέπειά του στην αντιμετώπιση της κρίσης και η βεβαιότητα ότι η κρίση η οικονομική θα ξεπεραστεί και ότι και η άλλη, η πολύ μακρότερη κρίση της κατοχής του 1/3 του ηρωικού αυτού νησιού, επίσης σε κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον ύστερα από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος από τη μεριά του εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες ολόκληρης της Κύπρου προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου για τη συμπαράσταση και τις ενέργειες στήριξης και βοήθειας που έχει κάνει η Εκκλησία Αμερικής προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.