Την παράταση του κατ’ οίκον περιορισμού του αμερικανού επενδυτή και ιδρυτή του ομίλου Barign Vostok Μάικλ Κάλβι, που κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από την τράπεζα Vostotsni αποφάσισε το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας.

Εκπρόσωπος του ομίλου Barign Vostok, χαρακτήρισε την απόφαση «αδικαιολόγητη» ενώ σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η παράταση της κράτησης του Μ. Κάλβι ισχύει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. 

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Γάλλος Φιλίπ Ντελπάλ και μέτοχος του ομίλου Barign Vostok, ο πρώην διευθυντής της τράπεζας Vostotsni Αλεξέι Κορτνίτσεφ και ο πρώην διευθυντής της ίδιας τράπεζας, αρμόδιος για τις επενδύσεις Αλεξάντρ Τσκαουνόφ.

Ο Μάικλ Κάλβι και οι άλλοι συνεργάτες του ομίλου Baring Vostok είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν για να τους ασκηθούν πιέσεις σε μια επιχειρηματική διένεξη που είχε σχέση με τον έλεγχο της τράπεζας μεσαίου μεγέθους Vostotsni.