Κακομεταχείριση μαθητευόμενων σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία

Ο διευθυντής τους έδενε σε στύλο με πλαστικό περιτυλίγματος


ΚΟΣΜΟΣ
23:42
20/09/2013
Κακομεταχείριση μαθητευόμενων σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία
2
loading

Ο διευθυντής ενός χώρου αποθήκευσης και διανομής προϊόντων μιας γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ έδενε σε έναν στύλο νεαρούς μαθητευόμενους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας πλαστικό περιτυλίγματος και διάτασσε το προσωπικό να γράφει στα πρόσωπά τους με μαρκαδόρους στην διάρκεια καψονιών στα οποία τους υπέβαλε, παραδέχθηκε σήμερα η εταιρία Aldi Süd.

Το ίδιο στέλεχος της εταιρίας απειλούσε επίσης ότι θα κλείδωνε τους εκπαιδευόμενους σε ένα δωμάτιο-καταψύκτη για 20 λεπτά αν δεν υπάκουαν στις εντολές του.

Η Άλντι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ στη Γερμανία που πωλούν κυρίως τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, παραδέχθηκε ερωτηθείσα από το Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των ειδικευόμενων εργαζομένων της, που έφερε στην δημοσιότητα το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, αληθεύουν. Η διεύθυνση της επιχείρησης ανέφερε ότι η συμπεριφορά αυτή στο κέντρο διανομής προϊόντων στο Μάλμπεργκ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, της προκάλεσε κατάπληξη και σοκ.

«Ανακαλύψαμε με φρίκη όταν διεξαγάγαμε εσωτερική έρευνα ότι η ουσία όσων περιγράφονται (στο δημοσίευμα) είναι ουσιαστικά αλήθεια», ανέφερε η εταιρία. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν ενήμερη για τα καψόνια στα οποία υπέβαλε ο διευθυντής τους εργαζόμενους πριν το περιοδικό της ζητήσει να σχολιάσει την υπόθεση.

Στα μέλη του προσωπικού της που είχαν λάβει μέρος σε αυτές τις παρεκτροπές, όπως και σε ανώτερα στελέχη της, επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα, ανέφερε η Άλντι χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το δημοσίευμα του Spiegel βασίστηκε σε ένα βιβλίο που συνέγραψε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της Άλντι και περιέχει την μαρτυρία ενός από τους υπαλλήλους της που υπέστησαν την κακομεταχείριση.

Το θύμα ανέφερε ότι ο διευθυντής της αποθήκης τον έδεσε τόσο σφιχτά με το πλαστικό, που χρησιμοποιείται στις αποθήκες για να σταθεροποιούνται τα προϊόντα τα οποία τοποθετούνται πάνω σε παλέτες, που μετά δυσκολίας κατάφερνε να αναπνέει.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, φωτογραφίες του καψονιού αυτού έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο. Το ίδιο πρόσωπο είπε ότι δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ή να καταγγείλει τη μεταχείριση που υπέστη, διότι φοβόταν ότι θα απολυόταν. Η Άλντι Σιντ διαθέτει 1.790 καταστήματα στη νότια Γερμανία και ένα τεράστιο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kwsths77

    ο.... γερμανικός παράδεισος των καπιταλιστικών mini jobs με αμοιβή 300-400 ευρά, της ανάπτυξης και των κερδών (για το κεφάλαιο, όχι τους εργάτες) και των ακροδεξιών security (γερμανικό εργοστάσιο είχε σύμβαση με τέτοια εταιρία με σεκιουριτάδες νεοναζί, οι οποίοι τι άλλο? απειλούσαν τους εργαζομένους, κυρίως μετανάστες)

  2. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

    Δε φταίνε τα μαθηματικά αν δεν μπορεί να τα μεταδώσει σωστά στους μαθητές ο καθηγητής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει