Αίγυπτος: Σκληρή ανακοίνωση κατά της Τουρκίας για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

«Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή» αναφέρει η Βουλή των Αντιπροσώπων


ΚΟΣΜΟΣ
15:28
03/01/2020
Αίγυπτος: Σκληρή ανακοίνωση κατά της Τουρκίας για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
2
loading

Κατά της Τουρκίας με μια σκληρή του δήλωση στρέφεται το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο καταδικάζοντας την έγκριση εκ μέρους της τουρκικής Βουλής για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Η Τουρκία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή οπλισμένη με συνθήματα οθωμανικής εποχής και την υποστήριξη των ριζοσπαστικών ομάδων στην περιοχή, και προπάντων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», ανέφερε η δήλωση της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος «δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι στις ανεύθυνες αυτές ενέργειες που απειλούν την εθνική της ασφάλεια».

Μάλιστα, το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής παρέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη, λέγοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός «θα απειλούσε την εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της Αιγύπτου στην περιοχή της Μεσογείου και θα μπορούσε να μετατρέψει τη Λιβύη σε θάλασσα αίματος».

Παράλληλα, η Αιγυπτιακή Βουλή τόνισε ότι η χώρα «θα υπερασπίζεται την εθνική της ασφάλεια ενάντια σε ό,τι θα μπορούσε να επηρεάσει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των αδελφών χωρών της».

Ενώ, προσέθεσε ότι «η Αίγυπτος θα κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές και ανεύθυνες ενέργειες», ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση αυτής της κλιμάκωσης και των επιπτώσεών της στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ισλαμοσουλτανο μεγάλε ηγέτη έπαιξες

    Και εχασες !!!!

  2. avatar pliman >>> pliman …

    Θα τα βαλουνε με τον χαιρεντιν?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει