Sheldon Yellen τον λένε και είναι CEO της επενδυτικής Belfor Holdings.

Όταν δεν ασχολείται με τη λειτουργία της εταιρίας του, κάθεται στο γραφείο του για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε καθέναν από τους 9.200 υπαλλήλους του ξεχωριστά.

Όταν ταξιδεύει, έχει πάντα στην τσάντα του σύνεργα γραφικής ύλης και κάρτες, καθώς όλα τα σημειώματά του είναι γραμμένα με το χέρι. Σημειώματα για να πουν απλώς «ευχαριστώ» ή να ευχηθούν σε επετείους και γενέθλια.

Το κάνει μάλιστα αυτό από το 1985, πριν γίνει γενικός διευθυντής, τηρώντας ακόμα την παράδοση. Και παρά το γεγονός ότι τώρα έχει στην ευθύνη του αρκετούς χιλιάδες ανθρώπους.

«Υπάρχει ένα αστείο που κάνω σε κάθε εξαγορά, πριν κλείσει η συνεδρίαση: ‘‘Πόσους ακόμα ανθρώπους;’’. Κάτι που όλοι ξέρουν ότι σημαίνει ‘‘πόσες ακόμα ευχετήριες κάρτες πρέπει να γράψω;’’».

Και άρχισε να το κάνει για να έχει καλύτερη επικοινωνία με τους υπαλλήλους του. «Και δούλεψε», λέει χαρακτηριστικά, «έκανε τους ανθρώπους να αρχίσουν να μιλούν, να επικοινωνούν περισσότερο. Και μου αρέσει να πιστεύω ότι με βοήθησε να αποκτήσω τον σεβασμό τους στην εταιρία».

Ο Yellen εύχεται στους ανθρώπους του πραγματικά για τα πάντα, από γιορτές και επετείους μέχρι γενέθλια, ακόμα και συλλυπητήρια. Ο γενικός έμαθε τη σημασία της ευγνωμοσύνης, όπως λέει, καθώς είδε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναγνωρίζεται η δουλειά κάποιου…