Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για την προστασία των αρχαιοτήτων

Επιταχύνεται ο ρυθμός των ερευνών των αρχαιολόγων


ΚΟΣΜΟΣ
23:26
09/09/2013
Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για την προστασία των αρχαιοτήτων
1
loading

Στο Περού, όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου των Ίνκα αλλά και πάμπολλες αρχαιότητες, οι αρχαιολόγοι στρέφονται στα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιταχύνουν τον ρυθμό των ερευνών τους, να χαρτογραφούν και να προστατεύουν αρχαιολογικούς χώρους και πολιτισμικούς θησαυρούς.

Συχνά καταπατητές γης, αγρότες, εργολάβοι και μεταλλωρύχοι επιδιώκουν να οικειοποιούνται εδάφη κοντά σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Τσαν Τσαν, στη βόρεια ακτή, που θεωρείται η μεγαλύτερη πλίνθινη πόλη στον κόσμο, αναφέρουν οι αρχαιολόγοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και είναι ένα αμφιλεγόμενο εργαλείο των ΗΠΑ στον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας. Ωστόσο καθώς η τιμή τους έχει μειωθεί και η οικονομία του Περού καταγράφει ανάπτυξη, ολοένα και περισσότεροι ερευνητές τα επιλέγουν όπως για παράδειγμα, για την παραγωγή τρισδιάστατων μακετών η οποία τελειοποιείται μέσα σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων αντί για τον συνήθη επίπεδο χάρτη που ολοκληρώνεται ύστερα από μήνες ή χρόνια.

Η ταχύτητα είναι σημαντικός σύμμαχός τους, δηλώνουν οι αρχαιολόγοι του Περού.

Τα αεροσκάφη αυτά βοηθούν ώστε να καθορίζονται όρια για την προστασία περιοχών με αρχαιολογικά ευρήματα, για την παρακολούθηση τους και την προστασία τους από τυχόν απειλές και για τη δημιουργία ενός ψηφιακού αρχείου αρχαίων μνημείων που μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς και στη συντήρηση ή αποκατάσταση μνημείων, ορισμένα από τα οποία ανήκουν στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Social Distortion

    Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μίζες και χωρίς επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.
    Σύλλογος επαγγελματιών χαραμοφάηδων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει