Δύο ανθρώπους, που φέρονταν ως ύποπτοι για μια αιματηρή επίθεση εναντίον περιπόλου της αστυνομίας στην πόλη Σαναντάτζ, σκότωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν.

«Δυο από τους βασικούς ύποπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Σαναντάτζ σκοτώθηκαν στην διάρκεια καταδίωξης από τις υπηρεσίες ασφαλείας», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, χωρίς να αποδίδει την πληροφορία αυτή σε κάποια συγκεκριμένη πηγή ή να διευκρινίζει πότε βρήκαν το θάνατο.

Το ιρανικό ημικρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars επίσης μετέδωσε το θάνατο των δύο ανδρών, επικαλούμενο πληροφορίες από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κουρδιστάν, την επαρχία πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σαναντάτζ.

Την Πέμπτη πέντε άνθρωποι, τέσσερις αστυνομικοί κι ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν και εννιά ακόμα τραυματίστηκαν όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπόλου της αστυνομίας.

Στο δυτικό Ιράν, όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό Κούρδων μειονοτικών, σημειώνονται τα τελευταία χρόνια πολύνεκρες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας κι αυτονομιστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ορμητήριο βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Κομάλα, μιας εκτός νόμου κουρδικής παράταξης. Τον Μάιο, οι αρχές απαγχόνισαν τέσσερις Κούρδους, περιλαμβανομένης μιας γυναίκας, που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε μια άλλη εκτός νόμου κουρδική αυτονομιστική οργάνωση, το Κόμμα για