Εκλογές στη Βρετανία: Σημαντική εξαίρεση στη μάχη κατά του αντισημιτισμού βλέπει το Ισραήλ

Νετανιάχου: Συγχαρητήρια φίλε μου Μπόρις Τζόνσον για αυτή την ιστορική νίκη


ΚΟΣΜΟΣ
13:26
13/12/2019
Εκλογές στη Βρετανία: Σημαντική εξαίρεση στη μάχη κατά του αντισημιτισμού βλέπει το Ισραήλ
loading

Σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του μίσους και του αντισημιτισμού θεωρεί το Ισραήλ τη νίκη του ηγέτη των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές.

«Δεν είναι απλώς μια πολιτική νίκη, είναι πάνω από όλα μια νίκη των αξιών» δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατζ.

«Το φάσμα του αντισημιτισμού υπήρχε πάνω από αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Και ο βρετανικός λαός ψήφισε μαζικά εναντίον του, κάτι που δείχνει, κατά την άποψή μας, τις αξίες και την ιστορία του βρετανικού λαού» πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του μίσους» είπε ακόμη ο Κατζ, χωρίς να κατονομάσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για τον αντισημιτισμό στη Βρετανία, σύμμαχο-κλειδί του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Συγχαρητήρια φίλε μου @Μπόρις Τζόνσον για αυτή την ιστορική νίκη. Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον βρετανικό λαό και για τη φιλία μας» σχολίασε στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος που ηττήθηκε από τους Συντηρητικούς του Τζόνσον, αντιπαρατέθηκαν τον περασμένο χρόνο μέσω tweet στη βάση κατηγοριών για αντισημιτισμό στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει