Προειδοποίηση προς το προσωπικό της για μια συγκεκριμένη γεύση του «ελληνικού» γιαουρτιού Chobani, που περιλαμβάνει σπόρους κάνναβης, απηύθυνε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η κάνναβη περιέχει ποσότητα THC, ενός ψυχότροπου συστατικού που εντοπίζεται επίσης στη μαριχουάνα και κατατάσσεται, μαζί με την ηρωίνη και το LSD, στις απαγορευμένες ουσίες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου. Η Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της πολιτικής της κατά των ναρκωτικών, πρόσθεσε τους σπόρους κάνναβης στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες το 1999, λόγω ανησυχιών για πιθανές συνέπειές τους στα αποτελέσματα των ελέγχων για ναρκωτικά που γίνονται τακτικά στα μέλη της υπηρεσίας.

Το τελευταίο θύμα αυτής της απαγόρευσης είναι το «Chobani’s Blueberry Power Flip» ενώ η Πολεμική Αεροπορία διευκρινίζει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υπόλοιπες γεύσεις που δεν περιέχουν σπόρους κάνναβης.

Την είδηση δημοσιεύει η Huffington Post που αποκαλεί «ελληνικό» το εν λόγω γιαούρτι, το οποίο παράγεται από εταιρία συμφερόντων του Τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.

«Η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει απαγορεύσει στο προσωπικό της να καταναλώνει ‘Chobani Greek yogurt’ αλλά μόνο το γιαούρτι που περιλαμβάνει κάνναβη ή έλαιο σπόρων κάνναβης», τόνισε ο Capt. Adam Koudelka, νομικός σύμβουλος της Air Force Drug Testing Laboratory στην υπηρεσία Air Force Medical Operations Agency στη βάση Lackland του Τέξας.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής του «Chobani» Jessica DiGennaro δήλωσε στους Air Force Times πως η συγκεκριμένη γεύση γιαουρτιού με μυρτίλο περιέχει 10 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.