Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σε κύμα επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που συγκλόνισε τη Βαγδάτη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας και νοσοκομειακών πηγών.

Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, την ώρα που πολλοί κάτοικοι της Βαγδάτης πήγαιναν στη δουλειά τους.

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην Καντιμίγια, μια βορειοδυτική συνοικία της Βαγδάτης, όταν δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμο και ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε καμικάζι εξερράγησαν κοντά σε σημείο ελέγχου προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Το Ιράκ μαστίζεται επί χρόνια από βίαια επεισόδια, ωστόσο από την έναρξη του 2013 έχουν κλιμακωθεί οι επιθέσεις κυρίως από σουνίτες αντάρτες. Από τις αρχές του 2013, περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Τουλάχιστον 1.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τον Ιούλιο, που ήταν ο χειρότερος μήνας σε ανθρώπινες απώλειες από το 2008.

(Φωτογραφία αρχείου)