Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο. Οι νεκροί φτάνουν τους 16 μέχρι στιγμής (δείτε εδώ περισσότερα) ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες.

Το γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες αλλά και βίντεο που δείχνουν διασώστες να βγάζουν από τα συντρίμμια ένα 5χρονο κοριτσάκι. Το σώμα του παιδιού είναι καλυμμένο με μία κόκκινη κουβέρτα ενώ δεν φαίνεται ούτε το πρόσωπο του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό, ωστόσο, οι διασώστες μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από τον μεγαλύτερο σεισμό των τελευταίων ετών είναι συγκλονιστικές! 

Η Ροζίνα Μύρτα μένει σε απόσταση 20 μέτρων από ένα κτίριο που ισοπεδώθηκε. «Όταν έγινε ο σεισμός βγήκαμε όλοι έξω. Υπήρχε καπνός και ομίχλη και μύριζε σαν σκόνη. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν και την ίδια ώρα γίνονταν κι άλλοι σεισμοί» ανέφερε στο Reuters.

Ο Ηρακλή Σιμόνι μένει σε ένα χωριό κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την πόλη Thumane, στην Αλβανία. Όταν άκουσε για τον σεισμό αποφάσισε να πάει και να βοηθήσει. Έφυγε από τα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτιρίου, έχοντας αίματα στα χέρια του.

«Το αίμα στα χέρια μου είναι από έναν άντρα που είναι παγιδευμένος στα συντρίμμια και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Πάνω από εκείνον ήταν ακόμα ένας νεκρός. Του μιλάω στην προσπάθεια μου να τον κρατήσω ζωντανό. Πρέπει να αφαιρέσουμε τα ερείπια για να τον βοηθήσουμε. Το διαμέρισμα του ήταν στον 4ο όροφο» είπε.

Ο Κλέβις Κάρα ζει σε μία γειτονιά που ο σεισμός «έριξε» δυο κτίρια. Το δικό του σπίτι δεν έπαθε τίποτα. «Μετά από τον σεισμό άκουσα έναν ήχο από ένα κτίριο να κατεδαφίζεται και πήραμε το παιδί μου και βγήκα έξω από το σπίτι. Είδα μία νεκρή γυναίκα μέσα στο κτίριο που “έπεσε”. Μετά από 10 λεπτά κατέρρευσε και το άλλο κτίριο. Σήμερα θα κοιμηθούμε έξω» είπε στο Reuters.