Κατέβηκαν από τα ράφια τα προϊόντα της Fonterra

Καθησυχάζει τους καταναλωτές ο διευθυντής της εταιρείας


ΚΟΣΜΟΣ
10:21
07/08/2013
Κατέβηκαν από τα ράφια τα προϊόντα της Fonterra
loading

Αποσύρθηκαν από την αγορά όλα τα αποθέματα των μολυσμένων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν και εξήχθησαν από την νεοζηλανδική εταιρεία Fonterra, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τίο Σπίρινγκς, που επισήμανε ότι ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι μικρός.

Μετά την επίσκεψή του στην Κίνα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τίο Σπίρινγκς δήλωσε ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

«Δήλωσα σε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα ότι δεν θα έφευγα πριν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, όσον αφορά τις αγορές, τους καταναλωτές και τους πελάτες. Είχαμε όλη αυτήν τη συζήτηση χθες και αργά χθες το βράδυ έκρινα ότι η κατάσταση είναι σταθερή», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην έδρα της εταιρείας στο Όκλαντ.

Ο Τίο Σπίρινγκς δήλωσε ότι το αν θα παραμείνει στη θέση του γενικού διευθυντή της Fonterra CEO θα το αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. «Δεν θα απαντήσω εγώ σ' αυτό, είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου» τόνισε.

Η Fonterra, η εταιρεία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, δέχεται πυρά τόσο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και από το εξωτερικό. Το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ενεργειακών ροφημάτων για αθλητές, βρέθηκε τον Μάιο του 2012, να περιέχει το βακτήριο clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση. Η νόσος αυτή μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή και θάνατο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει