Αθώο έκριναν οι ένορκοι στην Αριζόνα τον Σκοτ Γουόρεν, 37χρονο ακτιβιστή που πρόσφερε βοήθεια σε δύο μετανάστες από το Μεξικό που είχαν μπει παράνομα στις ΗΠΑ, μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ένορκοι στο Τουσόν της Αριζόνας χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από δύο ώρες για να αθωώσουν τον Γουόρεν, αφού τους ζητήθηκε να αποφασίσουν αν ο καθηγητής γεωγραφίας παρείχε στους δύο μετανάστες νόμιμη ανθρωπιστική βοήθεια τον Ιανουάριο του 2018 ή αν τους απέκρυψε σκόπιμα από την Υπηρεσία Συνοριακού Ελέγχου των ΗΠΑ, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος ήταν ευτυχισμένος και αγκάλιαζε τους υποστηρικτές του, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του στην δεύτερη δικαστική του περιπέτεια για φέτος, αφού προηγούμενο σώμα ενόρκων δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν παραβίασε τον νόμο επιτρέποντας στους μετανάστες να βρουν καταφύγιο σε ένα κτίριο κοντά στο Άτζο της Αριζόνας, προκειμένου να αναρρώσουν από την περιπέτεια που είχαν στην έρημο.

«Σας αγαπώ όλους» είπε ο Γουόρεν απευθυνόμενος στην ομάδα της υπεράσπισης του, αλλά και σε μέλη της ομάδας του (No More Deaths), η οποία αφήνει νερό στην έρημο για τους μετανάστες. «Προς όσους εργάζονται για να προσφέρουν νερό και άλλη βοήθεια στην έρημο, σας αγαπώ επίσης» πρόσθεσε.

Η υπόθεση του Γουόρεν προσέλκυσε την υποστήριξη αξιωματούχων του ΟΗΕ, αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι διώχθηκε ποινικά επειδή πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς μία ανθρωπιστική κρίση βρίσκονταν σε εξέλιξη στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.