Την υποψηφιότητα του Ούγγρου, Όλιβερ Βάρχελι, για τη θέση του Επιτρόπου Διεύρυνσης ενέκριναν οι σήμερα οι ευρωβουλευτές, γεγονός που θα επιτρέψει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Επιτροπή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Βάρχελι, ο νυν πρεσβευτής της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ο τελευταίος από τους 27 προτεινόμενους επιτρόπους, η υποψηφιότητα του οποίου εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές αρχικά τον είχαν απορρίψει, ζητώντας του να απαντήσει σε επιπρόσθετες ερωτήσεις. «Οι συντονιστές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότειναν την έγκριση της υποψηφιότητας του (Όλιβερ) Βάρχελι» μετά τις απαντήσεις που έδωσε στις γραπτές ερωτήσεις τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ευρωβουλής με ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με πολλές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλες οι πολιτικές ομάδες, εκτός από τη Ριζοσπαστική Αριστερά και τους Οικολόγους, ενέκριναν την υποψηφιότητα του Βάρχελι.

Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση ολόκληρης της νέας Επιτροπής έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.