Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σαρώνουν την ανατολική Μιανμάρ εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ  δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, γράφει σήμερα ο επίσημος Τύπος της χώρας, προειδοποιώντας για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο κρατίδιο Κάρεν που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες, 33.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε 79 καταυλισμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα New Light of Myanmar, η οποία γράφει ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται.

Στο κρατίδιο Μον, τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και στεγάζονται σε 34 καταυλισμούς, προσθέτει το δημοσίευμα. Ωστόσο, καθώς το νερό άρχισε να υποχωρεί ορισμένοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε δρόμους και 245 σχολεία είναι κλειστά.

Περιοχές της Μιανμάρ πλήττονται κάθε χρόνο από πλημμύρες την εποχή του μουσώνα.

Η New Light of Myanmar γράφει ότι οι πλημμύρες ενδέχεται να συνεχιστούν σε αυτά τα δύο κρατίδια και να πλήξουν και άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, καθώς οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα.

«Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στους ποταμούς πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για τις πλημμύρες», υπογραμμίζει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της, προειδοποιώντας για «τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας, κατολισθήσεων, πτώσεων δέντρων, εμφάνισης ερπετών».