Δημοσιεύτηκε η ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, η οποία φέτος συγκροτήθηκε με βάση τη δημιουργική επιρροή και την επιχειρηματικότητα των υποψηφίων και όχι σύμφωνα με την περιουσία και την εξουσία που διαθέτουν.

Έτσι λοιπόν, μία γυναίκα που πέρυσι κατατάχθηκε στην 40η θέση, φέτος έφτασε στην κορυφή. Σύμφωνα με το Forbes, η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο είναι η Μισέλ Ομπάμα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.   

Το περιοδικό χαρακτηρίζει την Ομπάμα «και αποτελεσματική» φέρνοντας ως παράδειγμα την εκστρατεία της «Ας Κινητοποιηθούμε!» κατά της παιδικής παχυσαρκίας, εξαιτίας της οποίας εταιρίες όπως η Coca-Cola, η Kellogg και η General Mills δεσμεύτηκαν να μειώσουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες στα τρόφιμά τους μέχρι το 2015.

Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, η οποία ηγήθηκε της επιθετικής εξαγοράς των 18 δις δολαρίων της βρετανικής Cadbury, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από την τηλεοπτική αστέρα Όπρα Γουίνφρι, η οποία τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει την επιτυχημένη επί 25 χρόνια εκπομπή της «The Oprah Winfrey Show» για να εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.

Η περσινή νικήτρια Άνγκελα Μέρκελ φέτος αναδείχτηκε στην τέταρτη θέση, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τέθηκε επικεφαλής της διαμεσολαβητικής προσπάθειας στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Η επικεφαλής της PepsiCo Inc, Ίντρα Νούι, η οποία την περασμένη εβδομάδα αναδείχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ για πέμπτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Fortune, βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη βρίσκεται η τραγουδίστρια Lady Gaga, στην ένατη η Μπιγιονσέ Νόουλς και στη δέκατη η ηθοποιός Έλεν ΝτεΤζένερις.