Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητεί η ΕΕ να κρατήσει τον λόγο της για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Στα Σκόπια ο Χάικο Μάας, θα έχει συναντήσεις με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ


ΚΟΣΜΟΣ
12:39
13/11/2019
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητεί η ΕΕ να κρατήσει τον λόγο της για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία
loading

Προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ είναι «μία ασφαλής και σταθερή περιοχή στην καρδιά της Ευρώπης», όπως τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσει τον λόγο της σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσει το λόγο της σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Δεν πρόκειται μόνο για την αξιοπιστία μας ως ΕΕ. Μια σταθερή και ασφαλής περιοχή στην καρδιά της Ευρώπης είναι και προς το στρατηγικό μας συμφέρον» δήλωσε ο Μάας πριν αναχωρήσει για τα Σκόπια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA).

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού εντός 14 μηνών στα Σκόπια, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Έχουμε σταθερά τον κοινό στόχο να αρχίσουν σύντομα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Το σημαντικό είναι τώρα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ελπίδες του λαού της Βόρειας Μακεδονίας. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και του κράτους δικαίου πρέπει να συνεχιστεί με συνέπεια. Η Γερμανία βρίσκεται δίπλα στη Βόρεια Μακεδονία ως υποστηρικτής της», πρόσθεσε ο κ. Μάας.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει