Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βαγδάτη, Ιράκ: Μόνος μου και όλοι σας

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράκ καλά κρατούν, με την ένταση να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, οι Αρχές της χώρας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα η αιματοχυσία να συνεχίζεται.

Ένας διαδηλωτής δεν φάνηκε να πτοείται από την παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαγδάτη, δείχνοντας ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς διαδηλωτών.

Νέο Δελχί, Ινδία: «Αρκετά» με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Ένα μικρό παιδί φορά μια μάσκα που έχει πάνω του τη λέξη «Αρκετά», κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα ανησυχητικά επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί. Οι πάνω από 20 εκατομμύρια κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας υποφέρουν για εβδομάδες από ένα τοξικό νέφος, που είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία από τα επιτρεπτά όρια.

Σαντιάγκο, Χιλή: Απτόητος ο λαός στις διεκδικήσεις του

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων στη χώρα, οι οποίες συνεχίζονται. Όπως φαίνεται, ο κόσμος δεν πρόκειται να υποχωρήσει, εάν δεν δικαιωθεί, παρά την καταστολή που χρησιμοποιείται από πλευράς Αρχών.

Βερολίνο, Γερμανία: Το πέρασμα μεταξύ δύο κόσμων

Τρεις δεκαετίες συμπληρώνονται από την επανένωση της Γερμανίας, με την κυβέρνηση να ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό ένα τούνελ που χτίστηκε κάτω από το Τείχος, ώστε πολίτες πολίτες από την πρώην ανατολική πλευρά να πηγαίνουν στη δυτική.

Παρά το τραγικό του χωρισμού, η χώρα δεν ξεχνά την ιστορία της και η σημαία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας διαγράφεται στο κτίριο Humboldt Forum, όπου πριν την πτώση του Τείχους ονομαζόταν «Παλάτι της Δημοκρατίας».

Έλγιν, Μεγάλη Βρετανία: Ένα ποτήρι στην υγεία του Brexit και… της νίκης

Μπορεί με το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον να τα βρήκε «σκούρα», αλλά ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου, όλα δείχνουν ότι θα πανηγυρίσει μια νίκη που θα του δώσει ξανά το χρίσμα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα αποστακτήριο στην πόλη Έλγιν, στα νότια της Αγγλίας, όπου γεύτηκε ένα ποτήρι ουίσκι, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στον κόσμο να στηρίξει τους Συντηρητικούς.

Παρίσι, Γαλλία: «Σκοτεινή» εικόνα στην Πόλη του Φωτός

Άστεγοι κοιμούνται στον δρόμο του Παρισιού, με την εικόνα να μην τιμά την Πόλη του Φωτός, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρωθυπουργός, Έντουαρ Φιλίπ, τόνιζε ότι θα αναλάβει «δράση» στο ζήτημα της μετανάστευσης, που ταλανίζει και τη χώρα του και το οποίο «αυξάνει τις ανησυχίες ότι ο κόσμος θα στραφεί στην Ακροδεξιά».

Πράγα, Τσεχία: Το όραμα του Τζον Λένον πηγή έμπνευσης

Ένα ζευγάρι αγκαλιάζεται μπροστά από ένα γκράφιτι με τη μορφή του Τζον Λένον, ο οποίος έχει όνομα «Lennon Wall», στην τσεχική πρωτεύουσα. Η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία αποτέλεσε σύμβολο αντίστασης κόντρα στο προηγούμενο καθεστώς της χώρας και πλέον είναι μια από τις μεγάλες ατραξιόν της Πράγας, 30 χρόνια μετά την ουσιαστική ένωση ανατολικής και δυτικής Ευρώπης.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Ο Λένιν τους δείχνει τον δρόμο

Υποστηρικτές του κομμουνισμού στη Ρωσία συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν, στην Αγία Πετρούπολη, Στις 7 Νοεμβρίου εορτάστηκαν τα 102 χρόνια από την ημέρα που οι Μπολσεβίκοι μπήκαν στα Χειμερινά Ανάκτορα και κατέλαβαν την εξουσία στη Ρωσία.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Χορεύοντας με τους λύκους και… τις αρκούδες

Στην Αγία Πετρούπολη είχε και ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεσοβδόμαδα, όπου η τοπική Ζενίτ υποδέχθηκε τη Λειψία από τη Γερμανία. Οι οπαδοί της γηπεδούχου δημιούργησαν ένα εκπληκτικό κορεό, στο οποίο εμφανίζεται ένας άνθρωπος ντυμένος στα γαλάζια να παίζει μπαλαλάικα, έχοντας δίπλα του έναν λύκο και μια αρκούδα, ωστόσο αυτοί που… χόρεψαν στο γήπεδο ήταν οι «ταύροι», που επικράτησαν 0-2, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Ρώμη, Ιταλία: Όταν φέρνεις κυριολεκτικά τούμπα το παιχνίδι

Μεγάλη ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είχε το παιχνίδι της Λάτσιο με τη Σέλτικ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν, αλλά τελικά οι Σκωτσέζοι έφυγαν από την Αιώνια Πόλη με το «διπλό», χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εντσάμ, που πανηγύρισε με μια εντυπωσιακή τούμπα.