Σωστός ήταν, σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα Κύπρου Πέτρο Κληρίδη, ο χειρισμός της Νομικής Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά όσους περιλήφθηκαν στο κατηγορητήριο για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί.

Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές και να μην κρίνονται από άτομα που δεν έχουν μελετήσει σε βάθος τις πρόνοιες του ποινικού κώδικα. Εξέφρασε, επίσης, έντονη δυσαρέσκεια για σχόλια πολιτικών σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης και την απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Δεν μπορεί, είπε, οι πολιτικοί να αποφασίζουν ποιοι θα δικαστούν και ποιοι θα διωχθούν. Αυτό, πρόσθεσε, θα σήμαινε κατάρρευση του κράτους και της δημοκρατίας.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Επωνύμως» και απαντώντας στις επικρίσεις ότι το κατηγορητήριο έπρεπε να περιλάμβανε και τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα.

«Πολλοί αποφάνθηκαν ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ένοχος και πρέπει να καταδικαστεί, όμως δεν λειτουργεί έτσι η δικαιοσύνη» πρόσθεσε. Ο κ. Κληρίδης είπε ότι θα μελετήσει την απόφαση και θα κρίνει κατά πόσον θα ασκήσει έφεση.