Με άσκηση μαζί με τους Γάλλους κοντά στο Γιαβουζ απάντησαν οι Κύπριοι στην Τουρκία

NAVTEX για στρατιωτική άσκηση για σήμερα εξέδωσε η Άγκυρα


ΚΟΣΜΟΣ
10:43
14/10/2019
Με άσκηση μαζί με τους Γάλλους κοντά στο Γιαβουζ απάντησαν οι Κύπριοι στην Τουρκία
loading

Διάρκειας περίπου έξι ωρών ήταν άσκηση ανάμεσα στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, και συγκεκριμένα τη φρεγάτα FNS La Fayette, και τη ναυτική δύναμη της Κύπρου και ειδικότερα του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου που διαθέτει, του περιπολικού ανοικτής θαλάσσης ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, και ομάδα ΟΥΚ  και ενός ελικοπτέρου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το news.gr, η άσκηση, που διήρκεσε από τις 08:30 μέχρι τις 14:45 χθες, έστειλε ισχυρά μηνύματα καθώς έγινε σε διάφορα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ ανάμεσα στα οποία και το 7, κάτι που σημαίνει πως Κύπριοι και Γάλλοι ασκήθηκαν σε μικρή απόσταση από το Γιαβούζ. Σύμφωνα με το Marine Traffic, το Γιαβούζ παραμένει στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση οι δυνάμεις των δύο χωρών ασκήθηκαν στα οικόπεδα 6,7,10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά φέτος στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού και Γαλλικού Ναυτικού εκτελέστηκαν διάφορα γυμνάσια, τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, ενισχύουν το επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης, προάγουν το πνεύμα συνεργασίας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής και σε άλλους τομείς, ενώ παράλληλα εκπέμπουν μήνυμα συνέργειας, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης με στόχο την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Χωρών και τη διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Η Τουρκία προκειμένου να δείξει ότι αντιδρά εξέδωσε για σήμερα NAVTEX λίγο πολύ στην ίδια περιοχή από τις 07:00 μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει