Σε διαδικτυακή δημοπρασία διατίθεται συνολικά 32 αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές περιπτύξεις της πρώην μαθητευόμενης στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Nate D. Sanders Auctions.

Η συλλογή είχε δοθεί από τον πρώην εραστή της Λεβίνσκι, τον Άντι Μπλέιλερ, στον ειδικό εισαγγελέα Κένεθ Σταρ στη διάρκεια της έρευνάς του για το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι τη δεκαετία του 1990, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Η σχέση της Λεβίνσκι με έναν παντρεμένο, τον Μπλέιλερ, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της έρευνας που οδήγησε στην διαδικασία αποπομπής του προέδρου Μπιλ Κλίντον από την Βουλή των Αντιπροσώπων το 1998 με την κατηγορία της ψευδορκίας για την υπόθεση Λεβίνσκι.

Ανάμεσα στα αντικείμενα αυτά είναι μια επιστολή προς τους Μπλέιλερ που φέρει την υπογραφή του Κλίντον, φωτογραφίες, κάρτες της Λεβίνσκι και ενδύματα που είχε δωρίσει η 39χρονη σήμερα Λεβίνσκι στην Κέιτ Νέισον, τη σύζυγο του Μπλέιλερ, η οποία τα διαθέτει στη δημοπρασία.

Η πώληση των αντικειμένων αναμένεται να αποφέρει 25.000 έως 50.000 δολάρια συνολικά.