Τη δουλειά του Rob Smith, ελάχιστοι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν. Και όμως ο ίδιος ισχυρίζεται πως λατρεύει τη δουλειά του.

Ο 64χρονος άντρας είναι προϊστάμενος στο τμήμα καθαρισμού του αποχετευτικού συστήματος του Λονδίνου! Βασική του αρμοδιότητα είναι να αποτρέψει το φρακάρισμα των φρεατίων.

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος, το περιβάλλον εργασίας του είναι βρώμικοι, δύσοσμοι υπόνομοι, γεμάτοι αρουραίους!

Ο Rob κάνει αυτή τη δουλειά για 20 χρόνια και έχει πλέον συνηθίσει το αφιλόξενο αυτό περιβάλλον. «Εν τέλει, κάποιος πρέπει να το κάνει. Γιατί να μην αισθάνεσαι περήφανος γι’ αυτό; Είμαι περήφανος να δουλεύω για το αποχετευτικό σύστημα».

Η δουλειά του απαιτεί συχνό λούσιμο και πλύσιμο προκειμένου να μπορεί να έχει σχέσεις με την οικογένειά του και τη γυναίκα του. Όπως όμως και ο ίδιος παραδέχεται, «αποφεύγω ανθρώπους με ευαίσθητη μύτη».

Παρά το πρόβλημα με την άσχημη μυρωδιά, η αίσθηση της οσμής είναι απαραίτητη για τη δουλειά. «Εάν είμαι συναχωμένος και δεν μπορώ να μυρίσω, δεν θα πρέπει να μπαίνω σε ένα περιορισμένο χώρο, διότι η μυρωδιά είναι το κλειδί για να παραμείνεις ασφαλής».