Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν πολλές ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, μεταξύ τους και η ιστοσελίδα της Προεδρίας, ανήμερα της επετείου της έναρξης του πολέμου της Κορέας, ανακοίνωσε το υπουργείο Επιστημών.

«Κυβερνοεπίθεση από άγνωστους πειρατές οδήγησε στο κλείσιμο πολλών ιστοσελίδων, μεταξύ τους και αυτής της Προεδρίας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση.

Η επίθεση αυτή συμπίπτει με την κήρυξη του Πολέμου της Κορέας στις 25 Ιουνίου του 1950. Το υπουργείο δεν προχωρεί στην ανακοίνωση σε υποθέσεις για τους δράστες, αλλά νοτιοκορεατικές ιδιωτικές και δημόσιες ιστοσελίδες έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων πειρατείας, οι οποίες αποδόθηκαν στη Βόρεια Κορέα.

Μηνύματα που περιλαμβάνουν την ανάληψη της ευθύνης της σημερινής επίθεσης από τους κυβερνοπειρατές της οργάνωσης Anonymous και εγκώμια για τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αφέθηκαν στις ιστοσελίδες που υπέστησαν την πειρατεία.

Ωστόσο οι Anonymous διέψευσαν την πληροφορία στον λογαριασμό τους στο Twitter, αναφέροντας αντίθετα ότι έκαναν πειρατεία κατά πολλών βορειοκορεατικών ιστοσελίδων σήμερα, όπως σε αυτήν του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA και της εφημερίδας του κυβερνώντος κόμματος Rodong Sinmun.

Η Νότια Κορέα άρχισε να θέτει ασφαλιστικές δικλείδες στα δίκτυά της μετά τη μεγάλη επιχείρηση τον περασμένο Μάρτιο εναντίον πολλών τηλεοπτικών δικτύων και τραπεζών, κατά την οποία έγινε πειρατεία σε 50.000 υπολογιστές και σέρβερ.