Κτίριο στην Πράγα με… καρφωμένο πάνω του ένα ναυαγισμένο πλοίο

Μια εντυπωσιακή δημιουργία με στόχο την αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή


ΚΟΣΜΟΣ
9:59
11/10/2019
Κτίριο στην Πράγα με... καρφωμένο πάνω του ένα ναυαγισμένο πλοίο
1
loading

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο πύργο στην Πράγα, όπου πάνω στο κτίριο είναι καρφωμένο ένα πλοίο που έχει ναυαγήσει.

Στόχος των σχεδιαστών να δείξουν ότι με την κλιματική κρίση όλα είναι πιθανά, ακόμα και το να βγει ένα καράβι στην στεριά και να πέσει πάνω σε ένα κτίριο.

Το ιδιαίτερο κτίσμα σχεδιάστηκε από τον γλύπτη David Cerny και τον αρχιτέκτονα Tomás Cisar του αρχιτεκτονικού γραφείου Black N' Arch, ακούει στο όνομα «Top Tower» και θα βρίσκεται στη συνοικία Nove Butovice της Πράγας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Trigema, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, ο πύργος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια καινούργια αίσθηση δυναμισμού στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Η πρόταση, από την οποία ενδέχεται να προκύψει το υψηλότερο κτήριο στην Τσεχική Δημοκρατία, περιλαμβάνει κατοικίες και γραφεία. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν περίπου 250 μικρά διαμερίσματα διαθέσιμα προς ενοικίαση, μαζί με γραφεία και ένα πολιτιστικό κέντρο, καθώς και καταστήματα στις χαμηλότερους δύο ορόφους.

Με συνολικό κόστος 85 εκατομμυρίων δολαρίων οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν ακόμη και το 2021 με προβλεπόμενη περάτωσή τους το 2024.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Τρίχα απο το (...) της Γκρέτα καράβι σέρνει.
    :)))

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει