Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ένας Αυστραλός, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο απήγαγε από εμπορικό κέντρο μία 7χρονη και ασέλγησε σε βάρος της.

Ο 27χρονος Sterling Mervyn Free παρέσυρε την 7χρονη έξω από το εμπορικό κέντρο στο Μπρισμπέιν, τη μετέφερε σε ένα απομακρυσμένο μέρος όπου έγινε η ασέλγεια και περίπου μία ώρα μετά την επέστρεψε.

Η δικαστής χαρακτήρισε την επίθεση «τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού» και καταδίκασε τον Free σε ποινή φυλάκισης έως οκτώ χρόνια-  ποινή που δίχασε, καθώς δεν τον χαρακτήρισε «δράστη σοβαρών σεξουαλικών αδικημάτων». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο 27χρονος να έχει το 2021 δικαίωμα να ζητήσει αναστολή της ποινής του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας Peter Dutton χαρακτήρισε την ποινή «εντελώς ανεπαρκή»και ζήτησε από τους βουλευτές του Κουίνσλαντ να παρέμβουν. «Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αυτό το ζώο μεταχειρίστηκε το κορίτσι και το ότι δεν θα πάει φυλακή για πολύ καιρό δεν αντανακλά τις πεποιθήσεις της κοινωνίας μας» τόνισε.

Σύμφωνα με το BBC, η απαγωγή έγινε ενώ οι γονείς τις μικρής ήταν απασχολημένοι με τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Το κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τον Free να κινείται στους διαδρόμους με τα καταστήματα παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται ακολουθούμενος από την 7χρονη.

Συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα και κατηγορήθηκε για απαγωγή και σεξουαλική επίθεση. Τον Ιούλιο ομολόγησε την ενοχή του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 27χρονος, που έχει δύο παιδιά, είναι εθισμένος στην πορνογραφία και έχει δεχθεί και ο ίδιος κακοποίηση.

Ο άνδρας ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του και αποδέχθηκε την ποινή του. «Λυπάμαι βαθιά για το κακό που προκάλεσα» αναφέρει σε δήλωσή του.

«Καμία ποινή δεν θα είναι ποτέ επαρκής για να επανορθώσει για τις συνέπειες που θα έχει αυτό πάνω στην κόρη μου» δήλωσε η μητέρα της 7χρονης.