Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Είμαι Κύπριος και αφοσιωμένος στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο


ΚΟΣΜΟΣ
19:18
09/10/2019
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Είμαι Κύπριος και αφοσιωμένος στην Κύπρο
5
loading

«Είμαι Κύπριος» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «και αφοσιωμένος στην Κύπρο», όταν τοποθετήθηκε για το θέμα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Γιούνκερ αναφερόμενος στο πού βρίσκονται οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αυτή την στιγμή τις περιέγραψε ως τις πλέον «περίπλοκες» και πλέον «σημαντικές», αλλά τόνισε ότι η Άγκυρα είναι ένας κομβικός εταίρος των Ευρωπαίων.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας του 2016 που αφορά τη μετανάστευση, λέγοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι αυτή συνεχίζει να είναι αποτελεσματική».

Από την άλλη όμως «υπάρχουν θέματα που δεν είναι πολύ κολακευτικά για την Τουρκία» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε τις παράνομες γεωτρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. «Από αυτή την άποψη είμαι Κύπριος και εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις και την στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στη Συρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε την Άγκυρα να ενεργήσει συγκρατημένα και να σταματήσει οποιεσδήποτε επιχειρήσεις. «Στρατιωτικές ενέργειες δεν οδηγούν σε καλά αποτελέσματα, αυτό πρέπει να το επισημάνουμε στους Τούρκους φίλους μας» είπε και πρόσθεσε πως αν οι προθέσεις τους είναι να δημιουργήσουν μια ασφαλή ζώνη «να μην αναμένουν την ΕΕ να πληρώσει κάτι για αυτό» ανέφερε ο Γιούνκερ, εννοώντας ότι η Τουρκία να μην δημιουργήσει τετελεσμένα και μετά να ζητάει βοήθεια από την ΕΕ για την διαχείριση των προσφύγων που θα δημιουργήσει με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar θα σου ζητήσει συγνώμη

  που δεν πρόλαβε να σε ...ενημερώσει.

 2. avatar Καλά

  Έλα να σε κεράσουμε μια ζιβανία και άντε στο καλό... Να περάσει ο επόμενος με τα καλά του λόγια (και μόνο λόγια)...

 3. avatar Ορφανός Παντελής

  Και τώρα μας φοτισες Γιουνκερ λες και σε υπολογίζουν οι Τούρκοι.
  Το μόνο που ξέρετε είναι να υπερφορολογείται τους ανθρώπους.
  Στρατιωτική βοήθεια και αλληλεγγυη μηδέν.

 4. avatar ΝΑΙ αλλά….

  Καλά τα λόγια αλλά την φίλη Τουρκία την αφήνετε να αλωνιζει και στην Κύπρο κράτος μέλους

 5. avatar Ευρωπαϊκός Στρατός επέμβαση τώρα

  Αλλιώς τι νόημα έχει η λέξη Ενωμένη Ευρώπη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει