Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση δύο καμικάζι βομβιστών σε σιιτικό τέμενος στη βόρεια Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τη μεσημβρινή προσευχή στη χουσεϊνίγια (σιιτικός τόπος λατρείας) Χαμπίμπ ιμπν αλ Μουντάχερ, στη συνοικία Καχίρα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών και αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Ο πρώτος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο της χουσεϊνίγια και ο δεύτερος επωφελήθηκε από το χάος που προκλήθηκε από την πρώτη επίθεση για να ανατινάξει τα εκρηκτικά του μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η χουσεϊνίγια βρίσκεται δίπλα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Ιμάμ αλ Σαντίκ και γι’ αυτό πολλοί φοιτητές περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εξάλλου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και στην επαρχία Σαλαχεντίν (βόρεια της πρωτεύουσας).

Από την αρχή του χρόνου το Ιράκ γνωρίζει μια έξαρση της βίας και παράλληλα μια κινητοποίηση των σουνιτών κατά της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, ο οποίος κατηγορείται πως μονοπωλεί την εξουσία.