Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πεκίνο, Κίνα, Μεγάλη γιορτή γεμάτη χρώμα

Η Κίνα γιόρτασε την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη σημαντική αυτή ημέρα, πραγματοποιήθηκε και η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της χώρας, στην πρωτεύουσά της, το Πεκίνο.

Συνολικά συμμετείχαν 15.000 στρατιώτες και 580 άρματα μάχης, ενώ επιδείχθηκαν προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως φορτηγά με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Χονγκ Κονγκ, Η μάσκα της αντίδρασης

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου τέσσερις μήνες συνεχίζονται. Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος σε αυτό το παρατεταμένο σκηνικό, οι Αρχές της πρώην βρετανικής αποικίας επικαλέστηκαν  έναν νόμο περί έκτακτης ανάγκης, που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 1967, με στόχο να απαγορεύσουν την κάλυψη του προσώπου με μάσκα.

Βαγδάτη, Ιράκ, Η πρωτεύουσα φλέγεται

Κόλαση επικρατεί στο Ιράκ, στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με την Ιρακική Αστυνομία να ανοίγει πυρ εναντίον διαδηλωτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει το χάος.

Η δράση προκάλεσε αντίδραση, με τον κόσμο να συνεχίζει πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις του, αλλά και τις Αρχές να χρησιμοποιούν βία για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις, κάτι που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών παραπάνω.

Ντόχα, Κατάρ, Από το «σκοτάδι», στη λάμψη

Το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου άνοιξε την αυλαία του στις 27 Σεπτεμβρίου και τη ρίχνει στις 6 Οκτωβρίου, με το Στάδιο Καλίφα, στην Ντόχα του Κατάρ, να φιλοξενεί κάποιες από τις πιο δυνατές στιγμές που δημιουργεί παραδοσιακά ο αθλητισμός.

Η υποδοχή των αθλητών που ήταν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ήταν εντυπωσιακή, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα που προκαλεί η ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης προσπάθειας.

Φαϊάλ, Αζόρες, Το γερό σκαρί αντέχει

Ο τυφώνας Lorenzo «χτύπησε» τα νησιά των Αζόρων, με δυνατές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να κάνουν το πέρασμά τους από την περιοχή. Ένα αλιευτικό σκάφος στο νησί Φαϊάλ, που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χόρτα, άντεξε τις αντίξοες συνθήκες, δίνοντας μια εικόνα που δημιουργεί δέος.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό, Πάντα ζωντανές οι εκατοντάδες ψυχές

Μπορεί να πέρασαν 51 χρόνια από τη σφαγή του Τλατελόλκο, στις 2 Οκτωβρίου του 1968, που είχε ως θύματα περισσότερους από 350 φοιτητές και άλλοι πολίτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ως αποτέλεσμα της καταστολής των διαδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί. Πορεία μνήμης πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τους διαδηλωτές να επιστρατεύουν και μπόλικη δημιουργικότητα.

Ταμποπάτα, Περού, Η φύση αντιστέκεται

Ένα δέντρο στέκεται αγέρωχο σε ένα πεδίο εξόρυξης χρυσού, στο Περού, σε μια περιοχή που από τους ανθρακωρύχους αποκαλείται «La Pampa» και περιβάλλεται σε ένα εθνικό πάρκο της χώρας, αλλά δεν εμφανίζεται στους κρατικούς χάρτες. Εκεί δρουν παράνομα πολλοί «κυνηγοί» χρυσού, που εκτός του ότι βγάζουν περισσότερο μετάλλευμα και από την ίδια την κυβέρνηση, αδιαφορούν για το περιβάλλον γύρω τους. Παρόλα αυτά, η φύση αντιστέκεται, όσο άσχημα κι αν της συμπεριφέρεται ο άνθρωπος.

Κίτο, Εκουαδόρ, Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις γίνονται στο Εκουαδόρ, στον απόηχο των νέων μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με απόφαση του προέδρου της χώρας, ο Ισημερινός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.