Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου απέρριψε την έφεση που καταχώρησε άνδρας που είχε καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Όπως αναφέρει το philenews.com, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, ο εφεσείων αντιμετώπισε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας εννέα κατηγορίες που αφορούσαν στα αδικήματα του βιασμού και της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας δεκατριών χρονών μέχρι δεκαεπτά και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Το Κακουργιοδικείο στη βάση της αξιόπιστης μαρτυρίας των μαρτύρων κατηγορίας και των ευρημάτων τους, αφού ανέλυσε τα συστατικά στοιχεία των κατηγοριών στη βάση των σχετικών νομοθετικών προνοιών και της νομολογίας, έκρινε τον εφεσείοντα ένοχο σε όλες τις κατηγορίες και του επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 10 ετών, για τον βιασμό.

Συγκεκριμένα, επέβαλε στον άνδρα ποινή φυλάκισης δέκα ετών στην κατηγορία του βιασμού, δύο ετών στην κατηγορία της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13-17 ετών και έξι ετών σε κάθε μια από τις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του,τη σοβαρότητα των αδικημάτων στα οποία κρίθηκε ένοχος ο καθώς και την ανάγκη για επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

Έκρινε ότι οι πράξεις του κατηγορούμενου έχουν προκαλέσει «αποστροφή και βδελυγμία στον υπέρτατο βαθμό». Συνυπολόγισε επίσης το γεγονός ότι ο εφεσείων δεν επέδειξε καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του, αρνούμενος μέχρι τέλους τη διάπραξη των αδικημάτων, με αποτέλεσμα το θύμα να βιώσει εκ νέου κατά την ακροαματική διαδικασία τα επώδυνα περιστατικά που συνιστούν τη συνολική του εγκληματική συμπεριφορά.