Τον «εισβολέα» που μπήκε στον χώρο όπου ζει το αφρικανικό λιοντάρι, στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από ένα αρσενικό λιοντάρι, αναζητούν οι αρχές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram το περασμένο Σαββατοκύριακο δείχνει μια γυναίκα να έχει περάσει τον φράχτη, που χωρίζει το σημείο όπου ζει το λιοντάρι, και να κάνει νεύματα στο αιλουροειδές.

Καθώς το λιοντάρι στέκεται ακίνητο κοιτώντας τη, η γυναίκα κάνει διάφορες κινήσεις, παρά την πολύ μικρή απόσταση που τους χωρίζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου, η γυναίκα πέρασε το σημείο ασφαλείας, πέρα από το οποίο δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι επισκέπτες, στον χώρο του αφρικανικου λιονταριού, το Σάββατο.

Λίγο αργότερα βγήκε με συνοδεία από τον ζωολογικό κήπο, αλλά τώρα η αστυνομία την αναζητά επειδή είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

«Η ενέργεια αυτή ήταν σοβαρή παράβαση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Οι φράχτες και οι κανόνες υπάρχουν για την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και του προσωπικού και των ζώων. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» αναφέρει ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του.