Χαμός γίνεται στην Αϊτή, με τους δρόμους της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη από τις αντιδράσεις διαδηλωτών κατά του προέδρου της χώρας.

Σε άλλα σημεία της πόλης διαδηλωτές πυρπόλησαν σπίτια, καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά και σ’ ένα δικαστικό μέγαρο στην πόλη Τζασμέλ.

Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν επίσης τράπεζες, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών και καταστήματα, ενώ έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με ελαστικά και κάδους απορριμμάτων.

Οι ελλείψεις καυσίμων, οι αυξήσεις των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών και οι κατηγορίες για διαφθορά στην κυβέρνηση έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες στην Αϊτή, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τέσσερις άνθρωποι. Ο πρόεδρος Μοΐζ ακύρωσε μάλιστα την προγραμματισμένη ομιλία του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα προκειμένου να απευθύνει έκκληση για ηρεμία. Αλλά το διάγγελμά του δεν κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα για να σταματήσει η βία σε μια από τις φτωχότερες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου. Νωρίτερα φέτος ο Μοΐζ είχε απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τη χώρα του «στα χέρια ένοπλων συμμοριών και εμπόρων ναρκωτικών».