Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Ο ήλιος «ζεσταίνει» τον σοκαρισμένο Λευκό Οίκο

Ο ήλιος που ανατέλλει και με τις πρώτες του αχτίδες έρχεται να ρίξει φως και να «ζεστάνει» τον Λευκό Οίκο, στον οποίον υπήρξε αναταραχή μεσοβδόμαδα, μετά την αποκάλυψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν. Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε  ότι το Σώμα προχωρά σε επίσημη έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Γκάτγουϊκ, Μεγάλη Βρετανία, Άδεια γραφεία μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook 

Η ThomasCook, η αρχαιότερη βρετανική εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών χρεοκόπησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι» αρνητικού κλίματος στη διεθνή οικονομία. Τα γραφεία check-in της εταιρείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, στη Μεγάλη Βρετανία, δείχνουν την εκκρεμή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και χιλιάδες τουρίστες στο εξωτερικό.

Μπαϊκονούρ, Καζακστάν, Ένα νέο ταξίδι στα αστέρια ξεκίνησε

Το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-15 της Ρωσίας εκτοξεύεται από το κσομοδρόμιο του Μπαϊκονούρ για ένα ακόμη ταξίδι στα αστέρια, καθώς μεταφέρει ένα νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μεταξύ αυτών και ο πρώτος αστροναύτης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι εικόνες που δημιουργούν πάντα τέτοιες πτήσεις είναι εντυπωσιακές.

Σάμος, Ελλάδα, Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα

Πρόσφυγες και μετανάστες διασώζονται από το Λιμενικό κατά τη διάρκεια επιχείρησης κοντά στο νησί της Σάμου. Συνολικά 23 άνθρωποι από τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Ιράν επέβαιναν στο σκάφος που προσπαθούσε να διασχίσει το Αιγαίο, ξεκινώντας από την Τουρκία, με στόχο μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Μεγαλύτερα θύματα της προσφυγικής κρίσης που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, τα παιδιά, που προσπαθούν να αντιληφθούν γιατί μπαίνουν σε αυτήν την περιπέτεια.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, Αβέβαιο το μέλλον μακριά από την Ε.Ε., στριμωγμένος ο Τζόνσον

Το Breixt είναι μια υπόθεση που φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσει αρκετά ακόμη τη Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Οκτωβρίου.

Προχθές, βουλευτές απέρριψαν κυβερνητικό αίτημα για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, με τον Μπόρις Τζόνσον να δέχεται συνεχή «χτυπήματα».

Ναϊρόμπι, Κένυα, Όταν η «δίψα» για γνώση μετατρέπεται σε τραγωδία

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας, λόγω κατάρρευσης αίθουσας σε σχολείο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά παιδιά, ενώ αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν. Η εικόνα με τα διασκορπισμένα βιβλία μέσα στα χαλάσματα σοκάρει.

Τζακάρτα, Ινδονησία, «Χορός» μέσα σε… βολές με νερό και δακρυγόνα

Μεγάλης έκτασης και έντασης κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας. Εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και τη χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν τη διαφθορά, με έναν νεαρό να κινείται μεταξύ νερού και δακρυγόνων σε ένα ιδιότυπο… χορευτικό.

Πεκίνο, Κίνα, Απόκοσμο δείχνει το θέαμα από ψηλά

Το κτίριο του τερματικού σταθμού στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, Daxing, φαίνεται άκρως εντυπωσιακό από ψηλά. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ήταν αυτός που έκανε τα εγκαίνια, σε ένα έργο που κοστολογήθηκε ως το πιο ακριβό στον κόσμο.

Βελιγράδι, Σερβία, Η «κόλαση» έρχεται επί Γης στο μεγάλο ντέρμπι

Όταν Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας αναμετρούνται μεταξύ τους, το Βελιγράδι… παραλύει. Όλη η Σερβία ασχολείται με το μεγάλο ντέρμπι, ενώ τα μέτρα ασφαλείας σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουν οι δύο «αιώνιοι» της χώρας, είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Με τις μετακινήσεις οπαδών να επιτρέπονται, οι Delije πήραν θέση στο «Stadion Partizana» και δημιούργησαν μια… κολασμένη ατμόσφαιρα στο πέταλο που φιλοξενήθηκαν, όπως έκαναν και οι Grobari από την άλλη πλευρά. Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-0 υπέρ των γηπεδούχων…