Το νήμα της ζωής του ανάπηρου εγγονού της έκοψε μία γυναίκα από τη Φλόριντα, η οποία του έδωσε υπερβολική δόση ουσιών επειδή πίστευε πως η ίδια θα πέθαινε σύντομα και ο 30χρονος δεν θα είχε κανέναν να τον φροντίσει.

Η 87χρονη Lillian Parks είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορία για φόνο μετά την ομολογία της, ενώπιον της Αστυνομίας, πως έδωσε επίτηδες στον εγγονό της Joel Parks υπερβολική δόση κάποιων ουσιών, που προκάλεσαν τον θάνατό του.

«Ανησυχούσε για τη δική τη πάθηση και ανησυχούσε για το ποιος θα φρόντιζε τον εγγονό της όταν εκείνη θα έφευγε από τη ζωή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον Joel νεκρό στο σπίτι της γιαγιάς του την Κυριακή ενώ η ίδια η Lillian παραδέχθηκε πως τον είχε σκοτώσει η ίδια καθώς ήταν ανάπηρος και δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί.

Όπως μεταδίδει η New York Post, δεν έχει ανακοινωθεί ποια ακριβώς ήταν η αναπηρία του 30χρονου.

Ο Joel ζούσε σε ξενώνα τις καθημερινές και περνούσε με τη γιαγιά του τα Σαββατοκύριακα. Ο πατέρας του δεν ζει πια και με τη μητέρα του δεν είχαν πλέον σχέσεις.

Δεν είναι επίσης γνωστό ποιες ουσίες έδωσε η 87χρονη στον 30χρονο, κάτι που αναμένεται να διακριβωθεί όταν βγει η τοξικολογική έκθεση. Ασαφές είναι παράλληλα εάν η ίδια πάσχει από κάποια ασθένεια ή γιατί πίστευε πως σύντομα θα πεθάνει.

Σύμφωνα με τη New York Post η ηλικιωμένη φιλοξενείται τώρα σε κλινική και θα της απαγγελθούν κατηγορίες μόλις οι γιατροί της δώσουν εξιτήριο.

«Είναι μία δύσκολη υπόθεση, από τη μία επειδή νιώθουμε άσχημα για έναν άνθρωπο που θεωρεί πως μόνη του επιλογή είναι να στερήσει μία άλλη ζωή κι αυτό λόγω της ανησυχίας του για το θα απογίνει ο άλλος άνθρωπος όταν εκείνος δεν ζει πια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Από την άλλη πλευρά, ήταν μια προσχεδιασμένη κίνηση που στέρησε μία ζωή, και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απονεμηθεί δικαιοσύνη για την οικογένειά του».