Εντυπωσιακές εικόνες από το… ανθρώπινο σώμα

Τρισδιάστατες εικόνες δημιουργήθηκαν από το στούντιο XVIVO


ΚΟΣΜΟΣ
8:09
05/06/2013
Εντυπωσιακές εικόνες από το... ανθρώπινο σώμα
4
loading

Εντυπωσιακές εικόνες δημιουργήθηκαν στο στούντιο XVIVO στο Connecticut των ΗΠΑ, που μας θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τοπία από άλλο πλανήτη. Ωστόσο πρόκειται για ρεαλιστικές απεικονίσεις σημείων του σώματός μας

Οι σχεδιαστές έχουν μεγεθύνει περιοχές μέσα στο ανθρώπινο μέχρι και 10 εκατ. φορές για να φτιάξουν αυτές τις πολύχρωμες φωτογραφίες. Οι τρισδιάστατες εικόνες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει φοιτητές και επιστήμονες να καταλάβουν περισσότερο το ανθρώπινο σώμα μέσα από καινούριους τρόπους.

Το XVIVO, που συγκέντρωσε τις εικόνες για να τις στείλει Harvard, Pfizer, καθώς και στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε αντίγραφα ηλεκτρονιογραφιών και ακτινογραφιών και ξανάφτιαξε εικόνες από το σώμα μας σε μοριακό επίπεδο.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, εικόνες από το εσωτερικό του αυτιού, το μυελό των οστών και από το προστατευτικό στρώμα του γαστρεντερικού σωλήνα.


Η κινεσίνη μεταφέρει υλικό από τον πυρήνα των κυττάρων προς την κυτταρική μεμβράνη.


Ένας ιός ιός προσβάλει ένα κύτταρο


Πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα


Ειδική κατηγορία ιών - Βακτηριοφάγος


Αισθητήρια τριχωτών κυττάρων στο εσωτερικό του αυτιού


Με τη βοήθεια των μιτοχονδρίων τα κύτταρα διασπούν τους υδατάνθρακες και τα λίπη, συνθέτοντας μόρια τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP)


Εντερικές μικρολάχνες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar wtf

  έχω αυτόν τον βακτηριοφάγο στο σώμα μου ; μαμά.....

 2. avatar hachiko

  Λατρευω την τεχνολογια, εχει εξελιχθει τοσο πολυ, που μπορεις πλεον να δεις εκπληκτικες εικονες απο τον μεγιστο δημιουργο, τη φυση. Υποκλινομαι.

 3. avatar Eleftheria Benaki

  Εξαιρετικό!!!!!

 4. avatar ineth

  καταπληκτικό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει