Ιράν: Θα επιδιώξουμε την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένας πόλεμος να έρθει στο έδαφος μας»


ΚΟΣΜΟΣ
19:07
21/09/2019
Ιράν: Θα επιδιώξουμε την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί
2
loading

Νέες απειλές εκτόξευσε το Ιράν, προειδοποιώντας ότι όποια χώρα προχωρήσει σε επίθεση, θα μετατραπεί εκείνη στο βασικό πεδίο μάχης.

«Όποιος θέλει η χώρα του να μετατραπεί στο βασικό πεδίο μάχης, ας το κάνει», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένας πόλεμος να έρθει στο έδαφος του Ιράν», τόνισε ο στρατηγός, σύμφωνα με το ΑΠΕ και συμπλήρωσε: «Ακόμη και μια περιορισμένη επίθεση, δεν θα μείνει περιορισμένη. Θα επιδιώξουμε την τιμωρία και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί».

Σε ανάλογες απειλές είχε προχωρήσει την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, που έκανε λόγο για γενικευμένο πόλεμο, σε περίπτωση που δεχθεί στρατιωτικό πλήγμα από τις ΗΠΑ ή τη Σαουδική Αραβία. «Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε το έδαφός μας», είχε πει ακόμη.

Σε νέες δηλώσεις του, το Σάββατο, ο Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να στερήσουν από τον μέσο Ιρανό την πρόσβαση σε φάρμακα και τρόφιμα, με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν.

«Είναι ένδειξη της αμερικανικής απελπισίας. Οταν επιβάλλουν επανειλημμένα κυρώσεις εναντίον του ίδιου θεσμού, σημαίνει ότι έχει αποτύχει η απόπειρα να γονατίσουν το ιρανικό έθνος υπό τη μέγιστη πίεση», τόνισε ο Ζαρίφ. «Αυτό είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο», υπογράμμισε. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα στρατεύματά τους στον Κόλπο, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Ιράν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Και ο Σαντάμ…

    Την ίδια φαφλατάδικη , ανατολίτικη μεγαλόστομη , φρασεολογία, χρησιμοποιούσε...όπως και πολλοί άλλοι φανφαρόνοι στο ιστορικό παρελθόν ...

  2. avatar Terios Beise

    come and get it

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει