Η πόλη του Los Angeles αναπτύχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη μεγαλούπολη στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το 1900, η «πόλη των αγγέλων» είχε λίγο περισσότερους κατοίκους από 100.000. Ωστόσο, ο πληθυσμός της πόλης «εκτοξεύτηκε» όσοι οι κάτοικοι άρχιζαν να μετακινούνται προς τα δυτικά, ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Στα τέλη της δεκαετίας του 1880 μικρές ανεξάρτητες εταιρείες ρεύματος είχαν κάνει τα πρώτα τους βήματα στη Νότια Καλιφόρνια. Το 1897 η West Side Lighting Co. και η Los Angeles Electric Co. συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την Edison Electric Co. της πόλης του Los Angeles.

Όσο ο ηλεκτρισμός εξαπλωνόταν έπαιξε και ένα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την εξάπλωση των υποδομών γενικότερα.

Στο μεταξύ, οι φωτογράφοι της εταιρείας Edison κατέγραψαν αυτή την εξέλιξη αφήνοντας ένα αρχείο ανεκτίμητης αξίας που περιλαμβάνει το εσωτερικό των επιχειρήσεων, εστιατορίων, νυχτερινών κέντρων, ξενοδοχείων και άλλων αρχιτεκτονικών διαμαντιών του Los Angeles εκείνης της εποχής.

Οργανωμένο από τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια William Deverell και τον συνάδελφό του Greg Hise από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, το αρχείο που ακολουθεί δείχνει τη ζωή στο LA το 1940 και τον τρόπο που ο ηλεκτρισμός άλλαξε την καθημερινή ζωή στην πόλη.