Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετώπισε έναν θυμωμένο γονέα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο ο οποίος του τα έχωσε για τις περικοπές στο εθνικό σύστημα Υγείας (National Health System  NHS) της Αγγλίας.

Ο άνδρας, του οποίου το παιδί θεραπεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Whipps Cross στο βορειοανατολικό Λονδίνο, δήλωσε στον πρωθυπουργό: «Το NHS έχει καταστραφεί … και τώρα έρχεστε εδώ για να σας δουν τα κανάλια».

Οι δύο άντρες ,είχαν έναν έντονο διάλογο με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι  η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι απαράδεκτη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε αυτόν τον θάλαμο, δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί, δεν υπάρχουν αρκετές νοσοκόμες, δεν υπάρχει οργάνωση». Στην συνέχεια ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί υπάρχουν κάμερες και δημοσιογράφοι γύρω του.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας δημοσιογράφος  εδώ», αλλά ο γονέας έκανε χειρονομίες στις κάμερες και είπε: «Τι εννοείτε ότι δεν υπάρχει δημοσιογράφος  εδώ, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι ήταν «εδώ για να μάθει» για την κατάσταση, αλλά ο άνθρωπος είπε: «Είναι λίγο αργά δεν είναι; Με τα χρόνια έχει καταστραφεί τελείως το σύστημα Υγείας».

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι κατανοεί το άγχος του πατέρα αλλά ο πρωθυπουργός «δεν θα κρύβεται από αυτές τις συνθήκες όταν πηγαίνει σε αυτές τις επισκέψεις και  προφανώς και θα είναι πρόθυμος να μιλήσει στους ανθρώπους και να συνειδητοποιήσει και να δει τι να κάνει ώστε να μπορεί να βοηθήσει».