Γιούνκερ: Ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει «πολύ αληθινός»

«Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της ΕΕ»


ΚΟΣΜΟΣ
12:30
18/09/2019
Γιούνκερ: Ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει «πολύ αληθινός»
loading

Πολύ αληθινός παραμένει ο κίνδυνος αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ σήμερα, έξι εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit.

«Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της ΕΕ» τόνισε ο Γιούνκερ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δύο ημέρες μετά την άκαρπη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι ο Τζόνσον τού είπε τη Δευτέρα ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να επιθυμεί συμφωνία, όμως σκοπεύει να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ευρωβουλευτές υπέρ του Brexit χειροκρότησαν και ζητωκραύγασαν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχει μείνει πολύ λίγος καιρός. Ο κίνδυνος της μη συμφωνίας είναι πολύ αληθινός» υπογράμμισε ο Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι το Λονδίνο πρέπει να παρουσιάσει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντικατάσταση του backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

«Δεν είμαι συναισθηματικά δεμένος με το backstop» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει εναλλακτικές γραπτώς» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς το δίχτυ ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει μία χωρισμένη Ιρλανδία μετά το Brexit.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει