Anekona House το λένε και στέκει τελείως ιδιαίτερο και μοναδικό μέσα στις υπερπολυτελείς επαύλεις των δεκάδων εκατομμυρίων της Χαβάης.

Μέσα στα άνυδρα υψίπεδα του Μεγάλου Νησιού, σε μια ολότελα αφιλόξενη τοποθεσία, το καλοκαιρινό αυτό ησυχαστήριο προσφέρει μαγική θέα, λες και τίποτα δεν κόβει τα πανοράματα στις ηφαιστειακές κορφές και τον μαγευτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Το τραχύ τοπίο ενέπνευσε μάλιστα τη φόρμα του, με το τσιμέντο, το ατσάλι και τα τεράστια τζαμένια ανοίγματα που αγκαλιάζουν την κατασκευή.

Όλες οι τζαμαρίες ανοίγουν διάπλατα, μεταμορφώνοντας το εσωτερικό σε έναν ανοιχτό χώρο με θέα στο άγριο πράσινο και την ακόμα πιο άγρια θάλασσα.

Το 240 τετραγωνικών μέτρων σπίτι είναι ολότελα αυτόνομο ενεργειακά, με τα ηλιακά πάνελ της οροφής, τον φυσικό εξαερισμό και κλιματισμό και τη χρήση των LED που ελαχιστοποιούν την ενεργειακή κατανάλωση.

Ξεχωριστή και έξω από τα συνηθισμένα, αυτή η πολυμορφική σειρά δωματίων κάτω από ένα ατσάλινο στέγαστρο είναι έργο του γραφείου Anderson Anderson Architecture για μια οικογένεια καλλιτεχνών και μαγείρων που την έβγαλαν προσφάτως για πώληση.

Με τιμή τα 3,4 εκατ. δολάρια (3,08 εκατ. ευρώ)…