Ποιος θα το φανταζόταν ότι υπάρχουν πόλεις στις οποίες οι νόμοι για το γάμο απαγορεύουν να κοιμάσαι γυμνός δίπλα στο σύντροφό σου, ότι η κακή συμπεριφορά στην πεθερά μπορεί να αποτελέσει λόγο διαζυγίου και ότι μια σύζυγος θα πρέπει να πάρει την άδεια του συζύγου της για να βάλει μασέλα!

Κι όμως υπάρχουν τέτοιες πόλεις και τέτοιοι νόμοι! Όχι σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου, αλλά στην Αμερική!

Διαβάστε 13 απίθανους νόμους περί γάμου που ισχύουν στις ΗΠΑ…

Παντρεύτηκες από πείσμα σε κάποιον; Μπορείς να το πάρεις πίσω

Στο Ντελαγουέαρ είναι νόμιμο να πάρεις διαζύγιο αν παντρεύτηκες «παίζοντας θάρρος ή αλήθεια» και διάλεξες το θάρρος ή αν ο γάμος ήταν μια καλοστημένη φάρσα. Ο επίσημος νόμος αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να ακυρωθεί αν ένας από τους δυο ή και οι δυο συμφώνησαν σε αυτόν το γάμο ως αστείο ή τόλμημα.

Αν τη θέλεις, δεν την… κοροϊδεύεις!


Υποψήφιοι δον Ζουάν, προσέξτε! Σύμφωνα με το νόμο περί αδικημάτων κατά της ηθικής και της αξιοπρέπειας που ισχύει στη Νότια Καρολίνα, θεωρείται παράπτωμα για έναν άνδρα άνω των 16 ετών να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα για να την ξελογιάσει χωρίς να θέλει πραγματικά να την παντρευτεί.

Φόρα εσώρουχα ή πιτζάμες

Ίσως η πόλη Σάλεμ στη Μασαχουσέτη να έχει ξεφύγει πια από το μύθο περί μαγισσών για τον οποίο έγινε γνωστή, ωστόσο έχει διατηρήσει ακόμα τη σεμνοτυφία της. Σε αυτήν την πόλη, λοιπόν, θεωρείται παράνομο για ένα παντρεμένο ζευγάρι να κοιμάται γυμνό σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο.

Έχετε γραπτή άδεια γι’ αυτήν τη μασέλα, κυρία μου;

Στο Βερμόντ, μια παντρεμένη γυναίκα θα πρέπει να πάρει τη γραπτή άδεια του συζύγου της για να φορέσει μασέλα, διότι αν το κάνει χωρίς την έγκριση του, παραβαίνει το νόμο!

Να είσαι καλός/ή απέναντι στην πεθερά σου

Στην πόλη Ουιτσίτα στο Κάνσας η κακή συμπεριφορά απέναντι στην πεθερά θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διαζυγίου για το ζευγάρι. Προσοχή στην πεθερά λοιπόν για να αποφύγει κανείς μπλεξίματα με το νόμο!

Έτοιμος, στόχευσε, πυρ!

Στην πόλη Truro στο Cape Cod, ο μέλλων γαμπρός θα πρέπει να αποδείξει την αρρενωπότητά του πριν από το γάμο, κυνηγώντας και σκοτώνοντας είτε έξι πουλιά, τις λεγόμενες τσίχλες είτε τρεις κουρούνες. Είναι ο τρόπος του να δείξει σε όλους τι αξίζει!

Είσαι μεθυσμένος ή απλώς χαζός; Σύνελθε προτού δεχτείς την πρόταση γάμου

Αν στην περιοχή του Μισισιπή ο υπάλληλος που εκδίδει την άδεια του γάμου σου θεωρήσει ότι εσύ ή το ταίρι σου είστε μεθυσμένοι, παρανοϊκοί ή χαζοί, έχει δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση της άδειας του γάμου. Κι αν αυτό γίνει, καλύτερα να αποφύγεις κι έναν ενδεχόμενο γάμο στο Τεννεσί, γιατί αυτός ο νόμος φτάνει μέχρι εκεί.

Είναι ο τέταρτος γάμος με τον ίδιο άνθρωπο; Δεν νομίζω!

Αν έχετε παντρευτεί τον ίδιο άνδρα τρεις φορές κι έχετε χωρίσει ισάριθμες φορές, ίσως είναι η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να είστε με αυτόν τον άνδρα και να πείτε αντίο. Η πολιτεία του Κεντάκι βοηθάει τις γυναίκες της περιοχής να παίρνουν πιο σοφές αποφάσεις, γι’ αυτό και απαγορεύει σε μια γυναίκα να παντρευτεί τον ίδιο άνδρα και τέταρτη φορά. Ως τις τρεις είμαστε εντάξει!

Ξαδέλφια που παντρεύονται

Στη Γιούτα, πρώτα ξαδέλφια επιτρέπεται να παντρεύονται μεταξύ τους μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το 65 έτος της ηλικίας τους. Για ευνόητους λόγους ισχύει ο περιορισμός μάλλον!

Αν είστε μέντιουμ, γάμος δεν γίνεται

Προτού δώσετε το δακτυλίδι του γάμου και την καρδιά σας σε ένα μέντιουμ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι παράνομο για κάποιον που ασχολείται με τα μεταφυσικά (χειρομάντης, μέντιουμ) να παντρευτεί επίσημα έναν άνθρωπο από την Νέα Ορλεάνη.

Ανήλικοι γάμοι

Για μια μικρή χρονική περίοδο από το 2007 ως το 2008, στο Αρκάνσας θεωρούνταν νόμιμο για παιδιά κάτω των 18 ετών να παντρευτούν με τη συναίνεση των γονιών τους. Μετά, πήραν το νόμο πίσω.

Σε αγαπώ όπου και να είσαι

Ορισμένες περιοχές όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Τέξας και η Μοντάνα έχουν θεσπίσει το θεσμό του «γάμου με αντιπρόσωπο». Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές τις πολιτείες για να τελεστεί ένας γάμος ανάμεσα σε έναν άνδρα που είναι στο στρατό και στη γυναίκα του, χρειάζεται η παρουσία κάποιου που θα αντικαταστήσει τον γαμπρό ή τη νύφη (ανάλογα που γίνεται ο γάμος) και θα πάρει τη θέση του/της στην τελετή. Στη Μοντάνα επιτρέπονται ακόμα και γάμοι με δυο αντιπροσώπους, δηλαδή χωρίς να είναι κανένας από τους δυο του πραγματικού ζευγαριού παρών.

Απαγορεύονται τα φιλιά την Κυριακή

Αν θέλετε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με το ταίρι σας την Κυριακή στο πάρκο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, καλύτερα να αλλάξετε γνώμη. Πηγαίνετε καλύτερα το Σάββατο οπότε και επιτρέπεται να δώσετε κι ένα φιλί στον καλό ή στην καλή σας δημοσίως, γιατί την Κυριακή παρανομείτε!