Την άποψη ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν σκοτώθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, αλλά αυτοκτόνησε πυροδοτώντας εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, εξέφρασε ο πρώην σωματοφύλακας του άλλοτε ηγέτη της Αλ Κάιντα, Nabeel Naeem Abdul Fattah, και πρώην ηγέτης της αιγυπτιακής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ».

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Gulf News ισχυρίστηκε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πυροδότησε τα εκρηκτικά και ανατινάχτηκε προτού εισβάλλουν στο κρησφύγετο του οι ειδικά εκπαιδευμένοι αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι κατάφεραν –όπως είπε- να σκοτώσουν τους δύο φρουρούς του ενώ πέτυχαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα μόνο με μια σφαίρα στο μηρό.

Παραδέχτηκε βέβαια ότι δεν ήταν παρών τη στιγμή του θανάτου του Μπιν Λάντεν, ωστόσο ένας συγγενής του «τού είπε τι ακριβώς συνέβη».

Οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού (SEALs) εισέβαλλαν στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Αμποταμπάντ στις 2 Μαΐου του 2011, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Geronimo».

Ο Abdul Fattah δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αυτοανατινάχτηκε για να αποφύγει την αιχμαλωσία και να «πάρει τα μυστικά του μαζί του».