Ιταλία: Πώς θα κατανεμηθούν οι μετανάστες που διέσωσε το Ocean Viking

Στο σκάφος επιβαίνουν πάνω από 80 άνθρωποι


ΚΟΣΜΟΣ
8:21
15/09/2019
Ιταλία: Πώς θα κατανεμηθούν οι μετανάστες που διέσωσε το Ocean Viking
3
loading

Η Γερμανία θα υποδεχθεί 24 μετανάστες οι οποίοι επιβαίνουν στο Ocean Viking μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο από το πλοίο αυτό, που έχουν ναυλώσει μη κυβερνητικές οργανώσεις, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιταλία και η Γαλλία θα υποδεχθούν ισάριθμους, ενώ η Πορτογαλία θα αναλάβει 8 και το Λουξεμβούργο δύο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στο Ocean Viking — το έχουν ναυλώσει οι ΜΚΟ Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα — επιβαίνουν πάνω από 80 μετανάστες, μετά την περισυλλογή ακόμη 34 επιβατών πλεούμενου που αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εξάλλου χθες, η Ρώμη προσέφερε στο πλοίο πρόσβαση στο λιμάνι του μικρού νησιού Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ANSA. Πάντως, η αποβίβαση των μεταναστών θα γίνει στα ανοικτά.

Η οργάνωση Μεσόγειος SOS χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για μια ενθαρρυντική ένδειξη. «Έπειτα από 14 μήνες, το Ocean Viking γίνεται το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ανθρώπους σε ασφαλή τοποθεσία στην Ιταλία», ανέφερε η ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το σκάφος είχε διασώσει 50 μετανάστες την περασμένη Κυριακή.

Μόλις δύο άνθρωποι, μια έγκυος και ο σύζυγός της, επετράπη να αποβιβαστούν ως τώρα. Μεταφέρθηκαν στη Μάλτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    να έρθουν εδώ να τους βάλει ο κουλης σε 4στερο

  2. avatar Ακήρατος

    Όσοι δεν γουστάρουν Γερμανία, να εγκατασταθούν στα σπίτια των "δημοσιογράφων" του newsbeast και όλων των άλλων... πονόψυχων. Από "ανθρωπισμό" με το στόμα χορτάσαμε. Άντε ρε... παληκάρια, δείξτε και μία φορά στην πράξη πόσο ευαίσθητοι είστε. Έτσι για αλλαγή. Δεν πιστέυω, πως δεν εννοείτε όλα όσα ψευδέστατα γράφετε. Απλώς, χρείαζεστε λίγη ενθάρρυνση, για να τα υλοποιήσετε. Και θα τα υλοποιήσετε. Μην ανησυχείτε.

  3. avatar 80 και το κάνουν θέμα

    Εδώ σε νας έρχονται 300 τη μέρα και μας κάθονται στο σβέρκο ! Τα δικά μας διαμάντια γιατί δεν τους μοιράζεται κανείς; Γιατί μας έχουν οίκοι γραμμένους !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει