Ο πατέρας του Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, του νεαρού Τσετσένου που σκοτώθηκε την Τετάρτη από άνδρες του FBI κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού του, μιλώντας στη δημόσια ρωσική τηλεόραση Russia Today.

«Πώς γίνεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, και ιδίως με ένα μαχαίρι, όπως λένε, αν ήταν μπροστά 5-6 από αυτούς», διερωτήθηκε ο Αμπντουλμπακί Τοντάσεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Γκρόζνι της Τσετσενίας.

«Αν δεν τον προκαλούσαν, ήταν πολύ ήρεμος, ποτέ δεν θα προχωρούσε σε μια επίθεση εναντίον κάποιου», πρόσθεσε ο πατέρας του 27χρονου που σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Ορλάντο της Φλόριδας. Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι ο γιος του ήταν φανατικός ισλαμιστής.

«Ήταν όπως όλοι οι Τσετσένοι, τηρούσε τις επιταγές του Ισλάμ και αυτό είναι όλο», διευκρίνισε.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, που ανακρίθηκε στο σπίτι του στη Φλόριδα για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν αστυνομικό.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 27χρονος ομολόγησε ότι το 2011 διέπραξε τριπλή δολοφονία σε συνεργασία με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, έναν από τους φερόμενους ως δράστες των επιθέσεων της Βοστόνη. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ενώ ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Ο πατέρας του Ιμπραγκίμ είπε ότι το μόνο κοινό που είχε ο γιος του με τον Ταμερλάν ήταν ότι σύχναζαν στο ίδιο γυμναστήριο όπου εξασκούνταν στην πυγμαχία και τις πολεμικές τέχνες. Ο 27χρονος είχε φύγει στις ΗΠΑ για σπουδές και κατόπιν αποφάσισε να μείνει στη χώρα.