Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις κατά την διάρκεια της νύχτας στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ΅, οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 18 τον απολογισμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί και σε πάνω από 150 τον αριθμό των τραυματιών στις θρησκευτικές και πολιτικές συγκρούσεις από την Κυριακή, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν και όλμοι, ανέφερε ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Λιβάνου.

Τα σχολεία και οι περισσότερες επιχειρήσεις και τα καταστήματα έκλεισαν το σαββατοκύριακο εξαιτίας των συγκρούσεων αυτών.

Αλαουίτες υποστηρικτές του αλ Άσαντ και σουνίτες μουσουλμάνοι αντίπαλοί τους που υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στη Συρία έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα στην Τρίπολη στο παρελθόν, ιδιαίτερα στην αλαουιτική συνοικία Τζάμπαλ Μόχσεν και στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ Τάμπανεχ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.