Κλινικά νεκρός είναι ο 34χρονος ο οποίος την περασμένη Δευτέρα τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας φούρνου.

Οι συγγενείς του 34χρονου έδωσαν τη συγκατάθεση τους για δωρεά των οργάνων του.

Στο επίπεδο της διερεύνησης της υπόθεσης και σε σύσκεψη υπό τον Γενικό Εισαγγελέα καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα της Επιτροπής, που διορίστηκε για να εξετάσει κατά πόσο ο αστυνομικός ακολούθησε τις προβλεπόμενες οδηγίες των αστυνομικών κανονισμών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αστυνομικός κάνει χρήση του όπλου του «όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης και το κακό που θα προκληθεί από την χρήση όπλου να μην είναι δυσανάλογο από το κακό που θα αποφευχθεί από την χρήση του».

Βάσει πληροφοριών τα μέλη της Επιτροπής είδαν σήμερα το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του φούρνου.

Παράλληλα, ο ποινικός ανακριτής Αθανάσιος Σωκράτους είχε μια πρώτη επαφή με τον αστυνομικό, από τον οποίο θα ληφθεί κατάθεση τις επόμενες μέρες.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής παρέλαβαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας τα τεκμήρια και αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθούν τον φούρνο, όπου έγινε η αιματηρή απόπειρα ληστείας.