Τα γλυπτά του Μπέντζαμιν Σάιν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικά: ρέουν από τον ουρανό. Το νέο έργο του, που το έχει ονομάσει Quietude χαρακτηρίζεται από το τούλι, που είναι το υλικό-σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.

Με φόντο τον ουρανό της ερήμου Σονόρα, η αιθέρια μορφή αποδίδει τις λεπτομέρειες ενός γυναικείου προσώπου, με τα μάτια κλειστά, στραμμένα στον «εσωτερικό κόσμο».

Οι τεχνικές δυσκολίες για την κατασκευή ενός γλυπτού από ενιαίο δίχτυ, διαστάσεων 24 επί 6 μέτρων, δεν ήταν λίγες. Ο Σάιν εργάστηκε με κάποιον ο οποίος κατασκεύαζε πλέγματα. Χρησιμοποίησαν υλικό που προήλθε από ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο μεγάλης πυκνότητας, υλικό που επιτρέπει την απομίμηση των λεπταίσθητων χαρακτηριστικών που απαντούμε στο τούλι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επί αρκετούς μήνες ο γλύπτης δίπλωνε και «μάλαζε» το υλικό, για να αναδυθούν οι αιθέριες γραμμές του γυναικείου προσώπου.

Το έργο ήταν παραγγελία της διαδικτυακής εταιρείας Mindbodygreen για το ετήσιο συνέδριό της «Revitalize». Τοποθετήθηκε στο θέρετρο Ritz Carlton στην Τουσόν, στην Αριζόνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Sky Flow Sculpture: Quietude Recycled HDPE and steel 5m x 2.5m #Mindbodygreen #mbgrevitalize @mindbodygreen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benjamin Shine (@benjaminshinestudio) στις