Η διορία της Τουρκίας σε Σύρους πρόσφυγες να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη

Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί ραγδαία, με περισσότερους από 500.000 να ζουν πλέον στην πόλη


ΚΟΣΜΟΣ
9:15
21/08/2019
Η διορία της Τουρκίας σε Σύρους πρόσφυγες να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη
1
loading

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου παρέτειναν οι τουρκικές αρχές τη διορία που έχουν δώσει στους Σύρους πρόσφυγες που δεν έχουν καταγραφεί στην Κωνσταντινούπολη να εγκαταλείψουν την πόλη ή να απομακρυνθούν με τη βία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί σε άλλες επαρχίες της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψουν εκεί ως τις 20 Αυγούστου. Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αυξηθεί ραγδαία, με περισσότερους από 500.000 να ζουν πλέον σε αυτή.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk χθες Τρίτη το βράδυ ο Σοϊλού δήλωσε ότι η διορία έχει παραταθεί ως τις 30 Οκτωβρίου. Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι όσοι Σύροι πρόσφυγες φύγουν από την Κωνσταντινούπολη θα μπορέσουν να εγκατασταθούν και να καταγραφούν σε οποιαδήποτε άλλη επαρχία της Τουρκίας, με εξαίρεση την Αττάλεια, στον νότο, η οποία δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες.

Φοιτητές και οι οικογένειές τους, καθώς και όσοι έχουν επίσημα δηλωμένες δουλειές στην Κωνσταντινούπολη εξαιρούνται από την υποχρέωση μετεγκατάστασης, επεσήμανε ο Σοϊλού, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, περισσότεροι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο Σοϊλού σημείωσε ότι συνολικά περίπου 347.000 Σύροι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους μέχρι στιγμής. Εξάλλου η Τουρκία έχει ορίσει περιοχές έξω από τα σύνορά της προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί πιθανοί νέοι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, εξήγησε ο Τούρκος υπουργός, την ώρα που συγκρούσεις μαίνονται στη βορειοδυτική αυτή επαρχία της Συρίας, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ακερσεκοντ

    Άμα ζούνε 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία , αυτοί που έρχονται εδώ τι είναι οεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει