Μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια

Δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν


ΚΟΣΜΟΣ
10:03
03/05/2013
Μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια
loading

Η εθνική οδός που «διατρέχει» την Καλιφόρνια κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, αποκλείστηκε για αρκετές ώρες την Πέμπτη, καθώς οι περιοχές βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, απειλούνται από τη μεγάλη φωτιά, που προκάλεσε δεκάδες εκκενώσεις σπιτιών και κατέστρεψε περισσότερα από 2.600 εκτάρια βλάστησης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην κατάσβεση της φωτιάς, που μαίνεται από την Πέμπτη στη περιοχή Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, και απειλεί τις πόλεις Καμαρίλο και Νιουμπαρι Παρκ, μετέχουν 600 πυροσβέστες.

Εκατόν πυροσβεστικά οχήματα και έξι ελικόπτερα, έχουν αποσταλεί για την καταπολέμηση τις πύρινης λαίλαπας που καίει σε περιοχές εξαιρετικά δύσκολες στην πρόσβαση.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει «σημειώσει» την ευρύτερη περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας με κόκκινη σημαία - η μέγιστη προειδοποίηση - κρίνοντας ότι για τις επόμενες ώρες υπάρχει «πολύ υψηλός» κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των θερμοκρασιών και της χαμηλής υγρασίας, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Καλιφόρνια, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν οι άνεμοι πνέουν από την περιοχή της Σάντα Άννα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει